Over eigendom en eigenaarschap

Eigendom heeft ongemerkt een direct effect op de hele onderneming en is bovendien een sleutel om te transformeren naar een gezondere economie…. Waarom zou jij, als ondernemer, na moeten denken over andere vormen van eigendom? Hieronder inspiratie en korte informatie. Is dit dan iets anders als mede-eigenaarschap? Ja! Wil je direct verder sparren? Neem dan contact met me op.

WAAROM

  • Omdat je graag de potentie van je bestaansreden van je onderneming maximaal wil ontplooien!
  • Omdat je graag de bestaansreden van je onderneming wil borgen.
  • Omdat je graag vrijheid wil ervaren in je ondernemerschap
  • Omdat je óók graag naar een gezonde economie toe wil.

steward-ownership in 2 minuten

Voorbeeldbedrijven

Bosch, Odin, Carl Zeiss, Ziel, The Shore, Rolex, De Beeldhouwwinkel, Dipam, Waschbaer, BuurtzorgT, Ecosia, Sharetribe, Soulbottles, Ecobloq….

Spelregels rondom eigendom

Bij de Transitiemotor kreeg ik 10 minuten om de volgende vraag te beantwoorden: waarom zijn de spelregels rondom eigendom cruciaal voor de maatschappij?

meer inspiratie

steward-ownership in nederland

Je kunt in Nederland je aansluiten bij Stichting Sleipnir of je eigen Stichting oprichten volgens een “steward-owned” manier. Een andere optie is een “Gouden Aandeel” aan Stichting De Prioriteit te geven, die als externe partij toeziet op de naleving van steward-ownership. Waarom je steward-ownership als onderneming zou moeten overwegen kunnen we je graag toelichten. En de zoektocht naar welke vorm het beste bij jouw onderneming past – daarvoor bieden we je graag begeleiding. Voor de juridische uitwerking van steward-ownership werken we samen met partners.