Over eigendom en eigenaarschap

Eigendom heeft ongemerkt een direct effect op de hele onderneming en is bovendien een sleutel om te transformeren naar een gezondere economie…. Waarom zou jij, als ondernemer, na moeten denken over andere vormen van eigendom? Hieronder inspiratie en korte informatie. Is dit dan iets anders als mede-eigenaarschap? Ja! Wil je direct verder sparren? Neem dan contact met me op.

WAAROM

  • Omdat je graag de potentie van je bestaansreden van je onderneming maximaal wil ontplooien!
  • Omdat je graag de bestaansreden van je onderneming wil borgen.
  • Omdat je graag vrijheid wil ervaren in je ondernemerschap
  • Omdat je óók graag naar een gezonde economie toe wil.

steward-ownership in 2 minuten

Voorbeeldbedrijven

Bosch, Odin, Carl Zeiss, Ziel, The Shore, Rolex, De Beeldhouwwinkel, Dipam, Waschbaer, BuurtzorgT, Ecosia, Sharetribe, Soulbottles, Ecobloq….

meer inspiratie

steward-ownership in nederland

Je kunt in Nederland je aansluiten bij Stichting Sleipnir of je eigen Stichting oprichten volgens een “steward-owned” manier. Een andere optie is een “Gouden Aandeel” aan Stichting De Prioriteit te geven.

Stichting De Prioriteit – borging van Steward-Ownership

Stichting De Prioriteit fungeert als geprioriteerd stemgerechtigde in de aangesloten ondernemingen om toe te zien op het naleven van de principes van steward-ownership en zal haar veto-recht uitoefenen op het moment dat een voorgestelde (structuur)wijziging tegen de principes van steward-ownership in gaan. Hiervoor werkt het bestuur binnen de stichting samen met de Raad van Ondernemers: een afvaardiging van de aandeelhouders, vennoten of leden met stemrecht in de aangesloten ondernemingen. Voor meer informatie, gerust even contacten.

Hier tref je de Akte van Oprichting van Stichting De Prioriteit aan.