Vital Space

Met, voor en door gelijkgestemden werken aan het her-uitvinden van hun respectievelijke ondernemingen in het kader van The New Business as Usual. Een serie inspirerende bijeenkomsten met een aantal gelijkgestemde collega ondernemers die zich onder leiding van Sido van der Meulen en Jennifer Benson metamorfoseren tot een toegewijd team top-coaches voor elkaar. Met behulp van een paar uitgekiende DOE-HET-ZELF-principes toveren wij de beschikbare tijd-ruimte om tot een snelkookpan voor nieuwe inzichten.

Sido legt uit aan een klant wat het is…

Met, voor en door

Welke vragen kun je meenemen?

Het leiden van een onderneming is een continue balanceer act. Een perfect durend evenwicht zal nimmer bereikt worden hoe zorgvuldig je ook probeert alle polen goed met elkaar af te stemmen.

 • Haal ik, juist nu, de maximale potentie uit onze organisatie – en zo niet, wat kan ik daaraan doen? 
 • Klopt mijn commerciële en/of product strategie nog?
 • Heb ik nu het juiste aantal actieve meedenkers om me heen gemobiliseerd of kan ik er nog wel wat meer gebruiken en zo ja, hoe mobiliseer ik ze?
 • Wat is nou de echte bedoeling van het initiatief of de onderneming?

Wat levert het je op?

Het drieledig concept van de Vital Space zorgt voor een bewustzijn zonder blinde vlekken; een inzicht waardoor je zoveel meer vrijheid, structuur en creativiteit zal ervaren in je ondernemerschap. Precies wat je nodig hebt!

 • Ervaar meer bezieling, voorspoed en levenslust in je ondernemerschap.
 • Zet knelpunten om naar gezonde economische en sociale structuren aan de hand van het drieledig concept.
 • Brengt complexe incidenten, dilemma’s en actuele vraagstukken terug tot de eenvoud van hun essentie.

Hoe deelnemers het ervaren hebben

“Heel positief, ik kreeg heel veel inzichten in een zeer korte tijd.” – “Superfijn, een wake-up call dat ik mijn wens in het handelen moet komen.” – “Verhelderend en verwarrend tegelijkertijd, omdat ik zoveel nieuwe logische inzichten te verwerken kreeg.” – “Mij beviel de spontaniteit binnen het proces.”

achtergrond “Drieledig concept”

Wat het je gaat opleveren kan wellicht het best duidelijk gemaakt worden aan de hand van het drie-ledige organisatie concept dat in alle Vital Spaces gebruikt wordt om onze respectievelijke organisaties tegen het licht te houden: zes polen zijn hierin opgespannen in drie primaire assen, elk met een eigen kleur.
De rode as gaat over hoe je een idealistisch bevlogen organisatie toch óók organisatorisch stevig verankerd krijgt. Of hoe je juist weer bezieling terugkrijgt in een bureaucratisch geheel. De blauwe as over je gerichtheid op het samenbrengen van vragen, behoeften en aanbod. (Bijv.: Verkoop ziet gouden kansen, Productie kan ze maar niet omzetten in aanvaardbare producten tegen de juiste prijs). De groene as heeft als polen: de cohesie binnen het grotere geheel verzorgen versus ruimte en respect voor de initiatiefkracht en het leiderschap van het individu. Het leiden van een onderneming is een dekselse balanceer act. Een perfect durend evenwicht zal nimmer bereikt worden hoe zorgvuldig je ook probeert alle polen goed met elkaar af te stemmen.

Je moet als rechtgeaarde ondernemer alles gewoon “zelf” doen, maar het scheelt nogal om te merken dat je het niet allemaal alleen hoeft uit te vinden. Dat scheelt zoveel tijd, fouten, ergernis, kosten en …levensgeluk.

Meer weten?

Je kunt als onderneming een eigen Vital Space serie inplannen – of je aansluiten bij een bestaande serie van collega ondernemers in de buurt. Plan direct een online kennismaking met Jennifer – of bel met 0641 86 0808, of mail naar hallo@thenewbusinessasusual.com. Er is een Vital Space gestart in Den Haag!

Spelregels

 • In principe is iedereen in staat om honderd procent verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor alles wat ons overkomt.
 • Er gaat nooit iets verkeerd, het gaat er alleen om hoe wij zaken interpreteren.
 • “What comes in the circle stays in the circle”
 • “We’re all teachers and students” (niemand heeft de wijsheid in pacht: we onderzoeken)
 • Iedereen blijft eigenaar van zijn of haar eigen vraagstuk: er wordt niet geadviseerd of onderwezen in de zin van ‘als ik jou was’ of ‘dat heb ik laatst zo opgelost’.
 • Iedereen spreekt vanuit ‘ik….’ niet vanuit ‘je’ of ‘we’.
 • Als we in een Vital Space ingaan op een dilemma van één van ons, zullen we dat zo doen dat iedereen actief participeert en het dilemma of de vraag van die persoon zo specifiek en persoonlijk mogelijk wordt aangevlogen. Het gevolg is herkenning: dit dilemma heb ik precies zo, alleen een beetje anders.